Μανές Χρήστος

Παθολόγος – Διαβητολόγος

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Ο Δρ. Χρήστος Μανές,

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης και έλαβε τον τίτλο του Ειδικού Παθολόγου. Εν συνεχεία, μετεκπαιδεύτηκε στο Σακχαρώδη Διαβήτη σε Γερμανία, Ελβετία και Μεγάλη Βρετανία, όπου και εξειδικεύθηκε στις παθήσεις του Διαβητικού ποδιού. Αναγορεύθηκε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ το 1992 και έλαβε επίσημα την εξειδίκευσή του στη Διαβητολογία το έτος 1994.

Το έτος 2004 ορίσθηκε ως υπεύθυνος του Διαβητολογικού Κέντρου του Γ.Π.Ν. «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» Θεσσαλονίκης. Διετέλεσε συντονιστής  Διευθυντής Ε.Σ.Υ. Παθολογικού Τμήματος και του Διαβητολογικού Κέντρου στο Γ.Π.Ν. «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ».

Σήμερα, έργάζεται στη EUROMEDICA – Γενική Κλινική, ως επιστημονικός υπεύθυνος του τμήματος Διαβητικού  Ποδιού. Είναι επίσης υπεύθυνος τμήματος Διαβήτη και Διαβητικού Ποδιού στα Πολυιατρεία «Ευζωία» και «Ιάσειο»

Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, πρόεδρος της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδος και Διευθυντής Σύνταξης του περιοδικού «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ». Επίσης, διετέλεσε επί πενταετία μέλος του ΔΣ του Diabetic Foot Study Group της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Μελέτης για το Σακχαρώδη Διαβήτη.

Σήμερα, είναι πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Διαβητικού Ποδιού (ΕΜΕΔΙΠ), εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Διεθνή (Παγκόσμια) Ομάδα Εργασίας για το Διαβητικό Πόδι και μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για την αντιμετώπιση της παχυσαρκίας (World Obesity Federation).

 

Έχει δημοσιευμένες περισσότερες από 55 δημοσιεύσεις σε Διεθνή Ιατρικά Περιοδικά και άνω από 60 μελέτες σε Ελληνικά Ιατρικά περιοδικά.

Κινητό

6972 325434

email

info@maneschristos.gr